Prikbord

Nieuws & agenda

 

Afscheid groep 8

Vandaag hebben we afscheid genomen van de leerlingen van groep 8. In de afgelopen jaren hebben deze leerlingen mede het gezicht van onze school bepaald. Het is tijd voor hun om de volgende stap in hun schoolcarrière te zetten. We zijn ervan overtuigd dat ze een mooie tijd tegemoet gaan en wensen hun veel succes voor de toekomst. 

Zandbak

Nu het mooi weer is kunnen de kinderen weer vaker in onze mooie natuurtuin spelen. De kleuters staan te trappelen om weer in de zandbak te spelen. Dankzij Tom is de zandbak daarom voorzien van een frisse laag speelzand. Laat de schepjes en vormpjes maar komen!

Crea activiteit

In de afgelopen tijd hebben de leerlingen vanwege de Corona maatregelen helaas veel culturele activiteiten moeten missen. Om dit enigszins goed te maken krijgen de leerlingen van groep 3 t/m 8 de komende periode een viertal crea lessen aangeboden, verzorgd door vakdocent Nicole Mulkens. Tijdens de eerste les zijn de leerlingen meteen enthousiast aan de slag gegaan. We zijn benieuwd naar het eindresultaat!

Geboorte

Onze juf Suzanne en haar partner Guido zijn afgelopen zaterdag 17 april om 18.07 uur de trotste ouders geworden van dochter Louise. Wij wensen hun samen met dochtertje Kiki van harte proficiat!    

20 aprilLees verder
Motorische ontwikkeling

Doordat kinderen de laatste jaren meer en meer tijd doorbrengen achter hun laptop en spelcomputer en minder buiten spelen, blijkt de motorische ontwikkeling van kinderen achter te blijven. Door de sluiting van sportclubs, zwembaden, speeltuinen e.d. in het afgelopen jaar is de situatie er niet beter op geworden. We zijn dan ook blij dat we dankzij een extra subsidie de uren van onze vakdocent lichamelijk opvoeding hebben kunnen uitbreiden. Naast de wekelijkse gymlessen voor groep 3 t/m 8, krijgen de leerlingen van de kleutergroepen sinds deze maand iedere woensdag les van juf Danique. In overleg met MIK zijn deze lessen ook uitgebreid naar de peuteropvang. Een mooie ontwikkeling in deze moeilijke tijd.  

1 aprilLees verder
aanmelden nieuwe leerlingen

Het schooljaar is inmiddels halverwege en langzamerhand kijken we voorzichtig vooruit naar het volgende schooljaar. Eén van de belangrijkste zaken die voor de zomervakantie geregeld dient te worden, is de groepsindeling en de verdeling van de leerkrachten over de verschillende groepen. Daarom is het voor een school heel belangrijk om tijdig te weten hoeveel leerlingen in het nieuwe schooljaar onze school zullen bezoeken. Wordt uw kind tussen 1 augustus 2021 en 1 augustus 2022 vier jaar en bent u van plan uw kind aan te melden bij kindcentrum Anne Frank, maak dan een afspraak. Bent u nog niet helemaal zeker van uw schoolkeuze en wenst u eerst nadere informatie over ons kindcentrum, kunt u vanzelfsprekend ook een afspraak maken. Neem gerust  contact op via telefoonnummer 043 – 361.29.16.

 

 

 

9 maartLees verder
Schooladviezen

Maandag 22 en dinsdag 23 februari waren spannende dagen voor de leerlingen van groep 8: de definitieve adviezen voor het voortgezet onderwijs werden met ouders en leerlingen gedeeld. Ondanks de Corona crisis is het schooladvies op hoofdlijnen op dezelfde wijze tot stand gekomen als in de afgelopen jaren: op basis van werkhouding, motivatie, leerresultaten en leergroei gedurende een langere periode op de basisschool. Ondanks de "onrustige" Corona periode met 2 schoolsluitingen vanaf maart 2020 zijn we er van overtuigd dat we zowel kansrijke als realistische adviezen hebben gegeven. In april staat voor de leerlingen van groep 8 nog de Centrale Eindtoets gepland, waardoor het schooladvies bij een goede score eventueel naar boven bijgesteld kan worden (bijstellen naar beneden is niet toegestaan). Dit schooljaar zijn de volgende adviezen gegeven:

 

9 leerlingen advies V.m.b.o.

6 leerlingen advies TL

5 leerlingen advies TL / Havo

3 leerlingen advies Havo

4 leerlingen advies Havo/Vwo

 

 

 

 

 

24 februariLees verder
Warm welkom

Na ruim zeven weken is het heerlijk om alle leerlingen weer te mogen ontvangen. Het is als vanouds lekker "onrustig" in de school. Wat een genot om al dat geklets, gegiebel, geloop en zelfs gehuil in de gangen te horen. Vanochtend hebben de leerlingen uitgebreid de gelegenheid gehad om over hun ervaringen met de lockdown en het thuisonderwijs te praten. Om deze nieuwe start een feestelijke tintje te geven en de leerlingen een "warm welkom" te bieden, hebben we alle leerlingen verrast met een beker warme chocomel, uiteraard met slagroom!

8 februariLees verder
Heropening scholen

Na de noodgedwongen sluiting van de school in de afgelopen weken, zijn we blij alle kinderen vanaf maandag 8 februari weer te mogen begroeten. Naast blijdschap is er ook sprake van enige onzekerheid en angst over de veiligheid van leerlingen en personeel. De afgelopen dagen hebben we in ieder geval goed nagedacht over de uitvoering van alle richtlijnen. In de komende week zal blijken of alles wat we bedacht hebben ook werkt. Als we ons met z'n allen aan alle richtlijnen houden, zijn we er zeker van dat we de komende tijd op een fatsoenlijke wijze onderwijs voor onze leerlingen kunnen verzorgen en uiteindelijk deze bijzondere tijd achter ons kunnen laten.

5 februariLees verder
Kalender
Zomervakantie
Dierendag
4 oktoberLees verder
Herfstvakantie
23 oktoberLees verder
Wintertijd
31 oktoberLees verder
Sint Maarten
11 novemberLees verder
Sinterklaas
5 decemberLees verder
1e kerstdag
25 decemberLees verder
Kerstvakantie
25 decemberLees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren